D'NGENDAP!!!

count webpage traffic


Officially a blogger since:
Sunday, February 22, 2009, 11:58 PM

Monday, May 4, 2009

Roadshow DAICON at OneUtama

Bismillahhirrahmannirrahim..

1-3may arituh.Rein wakil dr pihak ANIMAX buat roadshow sempena nak promote *DAICON. Juga sempena japanese festival and Mothers Day.

Days 1

Pada hari jumaat tatkala orang lain sedang sedap2 tidur.yela~ cuti hari pekerjakan. Rein subuh lagi dah bangun.Pukul7 my bestie fatin~ dah gerakkan rein supaya pastikan yg rein tidak terlewat nnt.Thanks fatin!!! So kami berjumpa pada lokasi yg telah di tetapkan.Bergerak dari kampus pukul9 dan sampai OneUtama dekat2 pukul10 jugak.Haha.Sebenarnya inilah kali pertama rein pergi ke lokasi itu.selama ini just lalu tgk dr dalam kereta jew. Rezeki tuhan bagi peluangkan..Alhamdulillah~. Kali pertama masuk, Rein dah teruja baju2 yang ada kt sana. gilew style~ i wish i could buy it all!! (berangan).hahaha.Xpelah.Kat bundle still ada baju cantik2 lagi. Mostly ramai yg Chinese yg join roadshow tu.Tapi best jugak,dapat kenal2 kawan baru.yela~ rein nih kira org baru dalam club diorang.

Booth yang kami bukak selain daripada nak promote pasal projek Mega kitorg DAICON.Kami juga ada buat pameran buku2 japanese yang xterdapat di Malaysia,Gundam,Patung2 kecik anime, dan hasil artwork iaitu kaki melukis watak2 anime nih. Tugas setiap orang pon lain2.Macam rein, tugasnya senang jew~ xdela susah mana pon. Iaitu bagi free gift kt orang.hahah.Bukan senang2 jew nak bagi taw.Kena jawap soalan dari rein dulu.Relax~ bukan soalan matematik or kimia. Tapi it all about animax.Jawapan pon bukan susah nak fikir.Dekat sekitarnya pon dah ada jawapannya(banyak banner).Tapi depend jugak, Kalo budak kecik yg nak,tanye la pape yg paling senang.huhu.Free gift yg rein bagi macam key chain hp,gelang,Beg kain and paling orang berebut mini GUNDAM (spt dalam gambar).Bukan setiap masa rein bagi.Every selang 1hour half.rein cari la mangsa.hahah.sO lepas nih boleh r keja ngn skuad perodua era or hot fm.wuhoOo..
Manakala kawan rein pulak si fatin nih~ dia jaga booth and melukis.Dia memang pandai melukis. Semuanya comel2 jew.Bakatnya terselah jika dia memegang alat melukisnya.wah!! promote dia pulak ehk.wakakaka~ tapi seriously kawan rein sorang nih memang suke melukis.Cume pantangnya satu jew.Time dia tgh drawing tuh,Janganlah tegur.Kalo tak.terus cancel melukis.Apsal?? malu katanya org tengok.huhuhu~
Kami bekerja xdelah teruk sangat.Banyak rehat meh~ so biler dah xde kerja tuh. Rein dan fatin pun jalan2 r dalam OneUtama nih.Sambil2 nak carik tempat makan yang best.Jalan punyalah jalan.Rupenya kami SESAT!!OMG!!.Ntah mane2 kami jalan.Huhu.Maaflah~ rein nih bru first time masuk.mane r ingat jalan.Yang si fatin nih.Dia ingat2 lupew~ katanya jarang pergi sini.Akibat penat mencari tempat2 makan yg menarik.
Jadi Kami sebulat suara makan di Johnny's.First time gak rein makan kedai2 camtuh.Kata fatin,kt kedai nih boleh main masak2.rein terfikir.Pelik gak. Makan kt kedai pon kena masak sendri ke?.hahah.Tapi rupenya maksud si fatin nih ianya makan cara Steamboat!!.iaitu rebus dan makan.best gilew.Especially kena pulak dgn kuah pedasnya.Thanks fatin sbb byk ajar bende2 baru.wuhOooo~ Tapi yang xbestnya.lepas makan.perut pun tunggu nak meletup jew. Then terasa lapar balik. Mana tidaknya~lepas makan pun sesat lagi. So kenalah jalan2 tapi akhirnya jumpe jugak tempat booth kitorg tuh.adeh~kami berada disana sampai pukul8 jew.Lepas tuh terus balik kampus.Owh..tidak dilupekan juga.Thanks pada kawan yang sudi datang tuh.sayang korang sume!!terutama sekali yang rapat dengan rein.Buat susah2 jew~ appreciate sangat-sangat.


Days 3

Untuk hari yg ketiga juga yang terakhir kami buat roadshow kt OneUtama.(hari ke-2 rein ada kerja lain,jadi xpergi).Seperti biasalah, Seawal pagi dah bangun~mandi~siapkan diri utk pergi OneUtama.So seperti biasa, pagi-pagi lagi bestie rein si fatin~ dah telifon utk pastikan rein dah bangun. Seperti yang dijanjikan, tepat pada masanya, kami telah pon sampai di lokasi kampus tempat menunggu rakan2 yang lain. Yang peliknya ingatkan kami nih dah ditinggalkan bas yg bawak kami ke OneUtama,maklumlah hari sebelumnya rein xpergi. Rupanya rein dan fatin nih datang awal giler~ setelah fatin msg kepada rakannya utk bertanye.Dapat tahu,mereka semua berkumpul pukul9.30.adeh~ duduk r berdua dgn fatin disituh.sampai la semuanya dah datang. Jadi tepat pukul10 rein pun sampai di OneUtama utk kali yang ke-2 nya.Untuk hari yang terakhir roadshow nih.rein xbanyak tugas sangat.kalo ada pon simple2 jew~ free gift??Hahaha.harinih ada orang lain yg take over.tu sebab banyak rein xbusy sangat.Jadi...disebabkan xde kerja.So rein pon mencari kerja.hahah.Jalan2 sekitar festival jepun tuh.sambil tgk makanan n biskut panda.tak lupe juga ada buat persembahan macam adat istiadat dalam upacara minum teh,upacara bermain drum jepun,demonstrasi buat sushi nyum2~ dan my feveret part soran bushi~. Mostly banyak menghabiskan masa bergambar..bergambar dan bergambar..hahah.sampai habis hand phone bateri.You all semua yang nak tau sangat ape tuh daicon.ok.For More info pasal Daicon sila layari ~> www.daiconnews.com















2 comments:

PandaMerah said...

wahhhhh~~~~
maaflah x ikot~

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

wow gundam! ;)