D'NGENDAP!!!

count webpage traffic


Officially a blogger since:
Sunday, February 22, 2009, 11:58 PM

Friday, August 7, 2009

Cuti Midterm + Assignment Photography = ???

Bismillahhirrahmannirrahim..

Al-kisah~ memandangkan rein sedang bercuti MIDTERM selama seminggu~ (kejap gilew!!). Ado pulak assignment kelas photography nih.adoyai~ nama tugasan ini adalah MOTION STUDIES.dah tuh ado 2 task plak rein kena buat. Salah satunya rein kena snap gambar WATERFALL.Kenapa??Sebab rein kena improve skill belajar tentang pekara nih..

1. Stopping Motion - Fast Shutter Speed

2. Implying Motion - Slow Shutter Speed



Perbezaan antara no.1 dan no.2 senang sahaja.Xperlu rein terangkan.Korang hanya bezakan gambar sahaja.Nanti korang akan faham..


Hmm..dapat bezakan x? Hope~dapat. Itulah yg rein perlu belajar tentang 2 pekara itu tadi. Satu lg punyer task pula adalah tentang lain pula, rein perlukan talent untuk tugasan tuh. next post nanti rein ceritakan~ sebab rein belum mula lagi tugasan itu.huhu. Nak cari talent bukan senang beb. dapat plak yg ada meletakan harga. Adoiyai~ parah rein. Tapi nasib baik rein ramai kawan. Sudi diorang membantu..Thanks gurl~

F.Y.I pixture waterfall ini rein snap dekat SUNGAI GABAI. Rein datang sana pon bersama CLASSMATEs DMnians. Thanks kepada ayu kerna membawa kereta yg besar (hyundai starex) dan dapat mengangkut semua DMnians. Perjalanan rein ke sana banyak PITSTOP.haha. Nak tau kenapa? pada awal 7 pagi rein sudah bangun utk tggu di PITSTOP yg pertama (bus stop depan campus). Then classmates rein jmput smpi dekat2 pkul 8 jgk (huhu..lamo bonar tggu sampai sakit perut den).Sementara yg menunggu rein nih pulak. Mereka pergi mengisi minyak. Sampai2 nak jemput rein, dimaklumkan pula x isi mnyak lg. Rupe2nya~ tangki minyak xle bukak (al-maklumlah kereta baru..huhu).So perjalanan diteruskan juga utk PITSTOP yg ke-2. Dimana rein follow ayu~ ke rumah beliau utk amik SMARTAG. haha. Lepas amik smartag tu jugak terus pergi isi mnyak kereta. Settle isi minyak. PITSTOP yg ke-3 adalah ke sunway. Amik my classmates juga. JAJA.huhu~time nilah sesat jalan.haha. Setelah itu, pergi ke PITSTOP yg ke-4 di Ampang Point. Disana ada rakan2 classmates rein yg lelaki menunggu (Aley~,Remy, Ayin dan Ubi). Haha. sO maknanya sepanjang perjalanan rein ke pitstop yg ke 4. Rein sorang sahaja kaum adam di dalam kereta sambil ditemani 4gadis bidadara. wakakaka~. Time nih jugaklah semua naik 1 kereta. So PITSTOP yg ke-5 dan juga yg terakhir adalah di Air Terjun Sg.Gabai. Akhirnya kami sampai disana pada pukul 11 rasanya~.

Sampai sana pulak. Walaweh~ rupenya kena mendaki untuk naik ke atas.wOOoOOo..tangganya macam naik batu caves. Nasib baik kudrat rein mampu mengharunginya.Hahah.yg my classmates pulak, ado yg tercungap2.hehe.senyum sinis rein sorang2~. biler sampai destinasi. Apa lagi~ masing2 keluarkan kamera then snap gambar waterfall. agak2 matahari tuh dh tegak. masing2 stop dan tibalah masa untuk bersuka ria!!! yay~. Dari yang xnak mandi terus jadi mandi.wakaka~.Dari situh, rein dan rakan2 DMnias beriadah. ada jugak stop berseronok2 kejap untuk sambung snap gambar. Agak2 dah petang, barulah kami turun dan meninggalkan tempat tuh. Ramai2 lepak kt mcD ampang kejap.Then trus balik rumah masing2~. Thanks all guys. Rein memang enjoy that moment. Bukan senang nak dapat kenangan camnih.huhu~.Orait!! rein sediakan sedikit bingkisan semasa di lokasi..:)

1 comments:

Putera Cinta said...

salam...

hye Rein..

rein pon amek phothography ye..
sama lah...

saye pon ade assignment phothography..
aritu dah submit 15 pic.. puas lah snap.. nasib baik tema dia xtvt sekitar campus..

2nd assignment ni nex week baru dia bg tajuk..
tp kena amek dlm 2 situasi siang n mlm..
pastu kene praktikan ape dia ajr plak.. huhu

pasal pic rein tu.. sye dah bLajar pon kat kelas sblom nie..

anyway... GOOD LUCK!